Πολλά άτομα τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τύνιδα και ζητούσαν καλύτερη αντιμετώπιση των τραυματιών από την εξέγερση της Αραβικής \’Ανοιξης. Σύμφωνα με το υπουργείο, η αστυνομία παρενέβη όταν περίπου σαράντα διαδηλωτές, μέλη δύο μικρών πολιτικών κομμάτων, επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο.

\”Από τη μια μεριά έριχναν πέτρες και από την άλλη χτυπούσαν με τα γκλομπ\”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, σημειώνοντας ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και τέσσερις αστυνομικοί. \”Οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση, ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς\”, κατήγγειλε η δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραντία Νασράουι, η οποία έσπευσε το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες. \”Διαδήλωναν οι οικογένειες των θυμάτων της επανάστασης, υπήρχαν γυναίκες και παιδιά μεταξύ τους\”, είπε από την πλευρά του ο μπλόγκερ Ζακαρία Μπουγκέρα. Το θέμα των νεκρών και των τραυματιών της επανάστασης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν \’Αλι παραμένει άλυτο στην Τυνησία.

Οι οικογένειες διαμαρτύρονται γιατί οι υποθέσεις των δικών τους ανθρώπων καθυστερούν στα δικαστήρια ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να συντάξει πρώτα μια πλήρη και οριστική λίστα των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν άτομα που δήλωσαν ψευδώς ότι τραυματίστηκαν και έλαβαν αποζημιώσεις. Ήδη έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή της συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης, αρμόδια για να συντάξει τον κατάλογο αυτό. Την περασμένη εβδομάδα, μια καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία. Ο υπουργός Σαμίρ Ντίλου κατηγόρησε ορισμένα κόμματα ότι χειραγωγούν τις οικογένειες των θυμάτων.

\”Καταλαβαίνουμε την ανυπομονησία των οικογενειών αλλά αυτού του είδους τα επεισόδια απλώς καθυστερούν τα πράγματα\”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σακίμπ Νταρβίς.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook