Η ΔΕΗ θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων τυχόν αποδειχθεί ότι προέβησαν σε προφανείς υπερτιμολογήσεις ή εικονικές τιμολογήσεις, αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή ανακοίνωση με αφορμή το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ. «Η ΔΕΗ θα σταθμίσει τις επόμενες ενέργειές της, συμπεριλαμβανομένης και – πέραν της έκβασης της αναμενόμενης εισαγγελικής έρευνας – της ανάληψης νομικών πρωτοβουλιών», αναφέρει συγκεκριμένα.

Η ΔΕΗ αναφέρει ακόμη ότι οι πληρωμές προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες σταμάτησαν πριν ένα χρόνο, έγιναν σε εφαρμογή σχετικών όρων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ότι «μοναδικοί υπόλογοι είναι τα πρόσωπα που άσκησαν τη διαχείριση των κονδυλίων που αναφέρονται στο πόρισμα».

Επισημαίνει τέλος ότι θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση Γραφείου Συμμόρφωσης και Δεοντολογίας (COMPLIANCE & ETHICS), που θα επιφορτισθεί (και) για την αποτροπή παρομοίων φαινομένων.

«Άνθρακες» χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον «θησαυρό» του πορίσματος του ΣΔΟΕ , κάνοντας λόγο για «επίθεση λάσπης» την οποία αποδίδει στις θέσεις της κατά του μνημονίου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε σήμερα την πρόταση να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook