Νεκρός βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης το εξέχον μέλος της γαλλικής ακαδημαϊκής κοινότητας Richard Descoings. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Ρόιτερς, οι συνθήκες θανάτου του Descoings θεωρούνται ύποπτες, ενώ όπως γράφει το γαλλικό πρακτορείο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για τα αίτια του θανάτου, καθώς ο Descoings βρέθηκε γυμνός στο δωμάτειο του ξενοδοχείου.

«Τον βρήκε νεκρό μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου στη 01.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα)» δήλωσε επικεφαλής αστυνομικός στο γαλλικό πρακτορείο.

Ο Descoings ήταν σύμβουλος του κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 2009 ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον διόρισε επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων χρημάτισε υπουργός προϋπολογισμού, ενώ μία από τις σημαντικότερες δράσεις του ήταν η δημιουργία , το 2001, ενός αναμορφωμένου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από μη προνομιούχες γειτονιές.

Δεν βρέθηκαν "αποδείξεις εγκληματικής πράξης" σχετικά με το θάνατο του διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, Richard Descoings, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, επικακαλούμενο ενημέρωση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης. "Δεν έχουμε καμία απόδειξη οτι πρόκειται για έγκλημα" είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Πωλ Μπράουν.