Με αντίποινα απειλεί τις Η.Π.Α. η Τεχεράνη στην περίπτωση που η Ισλαμική Δημοκρατία δεχτεί επίθεση από τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, φέρεται να υποστήριξε ανώτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με μια ιρανική εφημερίδα.

«Εάν δεχθούμε επίθεση, θα προβούμε σε μια συντριπτική απάντηση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα δράσουμε μόνο εντός των ορίων της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Καμιά περιοχή της Αμερικής δεν θα είναι ασφαλής από τις επιθέσεις μας», φέρεται να είπε ο Μασούντ Τζαζαγερί, ανώτατο στέλεχος του επίλεκτου αυτού σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν.

Ο αξιωματικός του Ιράν διευκρίνισε πάντως ότι η χώρα του δεν θα επιτεθεί πρώτη σε καμιά χώρα.

Το Ιράν δέχεται πιέσεις από τον περασμένο Νοέμβριο να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ύστερα από δημοσιοποίηση στοιχείων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σύμφωνα με τα οποία η Τεχεράνη επιχειρεί να αποκτήσει πυρηνική βόμβα. Ακολούθησε επιβολή οικονομικών κυρώσεων από τις Η.Π.Α. και άλλα δυτικά κράτη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ιράν, το οποίο απάντησε με στρατιωτικά γυμνάσια στα Στενά του Χορμούζ, απ\’ όπου περνάει το 40% της ημερήσιας ποσότητας πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης.

Τελικά, επιθεωρητές της ΙΑΕΑ επισκέφτηκαν την ασιατική χώρα, ωστόσο δεν τους επετράπη η πρόσβαση σε άκρως απόρρητη στρατιωτική εγκατάσταση, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το «βαρύ» κλίμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook