Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το πολιτικό γραφείο του Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35 έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Λίγο μετά τις 21:00 χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές όταν σημειώθηκε έκρηξη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Άγνωστοι ανέβηκαν στον 5ο όροφο του κτιρίου της Ακαδημίας, όπου βρίσκεται το γραφείο και το ίδρυμα του Κώστα Σημίτης, και τοποθέτησαν τον μηχανισμό που εξερράγη και προκάλεσε υλικές ζημιές.

\"\"

Τα γραφεία παραδόθηκαν στις φλόγες και χρειάστηκε η συνδρομή 27 πυροσβεστών και 9 οχημάτων της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Οι πυροσβέστες έσπασαν και την πόρτα του γραφείου και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εγκλωβισμένοι.

\"\"

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η οποία φέρεται να εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και μετά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απομακρύνθηκε από το σημείο. Την ώρα της έκρηξης υπήρχαν αρκετά άτομα σε άλλα γραφεία, στους κάτω ορόφους του κτιρίου, τα οποία απομακρύνθηκαν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

\"\"

Την έρευνα έχουν αναλάβει οι άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Ασφάλειας αλλά φαίνεται ότι προβληματίζει το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την επίθεση.

\"\"

Οι ίδιες σκηνές είχαν επαναληφθεί στο γραφείο του Κώστα Σημίτη στις 28 Ιανουαρίου 2010 όταν άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από 4 γκαζάκια. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» που στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών.

\"\"

Πιο συγκεκριμένα η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη: για τον εμπρηστικό μηχανισμό με τέσσερα γκαζάκια που εξερράγη στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Μάρτιο του 2009 και την επίθεση στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Αγία Παρασκευή τον Ιούλιο του 2009.

\"\"

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές δεν θα το πετύχουν. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής για την επίθεση.

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση κατά του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Απέναντι σε τέτοιες ενέργειες η απάντηση θα έρθει από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, μέσα από το διάλογο και τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που έρχονται. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της στη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία και τη βία μπορούν να διαμορφώσουν πολιτικά μηνύματα, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά υπονομεύουν τη δημοκρατία και στρέφονται τελικά κατά της ίδιας της κοινωνίας» ανέφερε σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook