"Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου". Αυτές ήταν οι τελευταίες κουβέντες που βγήκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τα χείλη του 77χρονου άνδρα που έστρεψε στον εαυτό του ένα όπλο και αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας μπροστά στο παρτέρι απέναντι από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ, έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο, είπε "Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου", και το έστρεψε στον εαυτό του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πυροβολισμός "πάγωνε" όσους βρίσκονταν εκεί γύρω και ο άνθρωπος αυτός σωριαζόταν νεκρός.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα άνδρες του ΕΚΑΒ μετέφεραν την σορό του στον Ευαγγελισμό. Συγκλονιστική η εικόνα όλων όσων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος την ώρα της μεταφοράς της σορού που έκαναν τον σταυρό τους.

Συνταξιούχος φαρμακοποιός

"Ήταν ήρεμος άνρθωπος και οικογενειάρχης" λέει συγκλονισμένος και ξεσπάει σε λυγμούς ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών κ.Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας για τον 77χρονο Δημήτρη Χριστουλα, τον αυτόχειρα που έβαλε τέλος στη ζωή του με τον πλέον δρματικό τρόπο το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

"Τον γνώριζα από παλιά. Ερχόταν κάθε μήνα στον σύλλογό μας αφού μέχρι το 1994 ήταν ενεργό μέλος και διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους. Ήρεμος άνθρωπος.. Αυτό έχουμε να το λέμε όλοι όσοι τον γνωρίζαμε...

Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η δουλειά του και η οικογένειά του. Δε γνωρίζω αν τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικά προβλήματα..."