Νεκρός βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας, Ρισάρ Ντεκουέν.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, δεν βρέθηκαν αποδείξεις εγκληματικής πράξης. «Δεν έχουμε καμία απόδειξη οτι πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε στο πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας Πωλ Μπράουν.

Ο Ντεκουέν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του πανεπιστημίου Κολούμπια, αλλά το πρωί της Τρίτης -κατά την έναρξή της- δεν εμφανίστηκε.

Οι συνάδελφοί του τηλεφώνησαν στο ξενοδοχείο. Όταν οι υπάλληλοί του άνοιξαν την πόρτα του δωματίου του, βρήκαν νεκρό τον Ντεκουέν και το δωμάτιο ακατάστατο.

Ο Ντεκουέν ήταν σύμβουλος του κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, ενώ το 2009 ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το διόρισε επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων διατέλεσε υπουργός προϋπολογισμού, ενώ μία από τις σημαντικότερες δράσεις του ήταν η δημιουργία, το 2001, ενός αναμορφωμένου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από μη προνομιούχες γειτονιές.

«Η Γαλλία έχασε ένα διαπρεπή εκπρόσωπο της γαλλικής σχολής πολιτικών επιστημών, ακούραστο αρωγό της επιρροής των γαλλικών πανεπιστημίων στον κόσμο, αξιόλογο αρχιτέκτονα της αναδόμησης ενός εξέχοντος ιδρύματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook