Την επαναφορά των ρυθμίσεων για τον τζόγο (άρθρο 325) -οι οποίες αποσύρθηκαν πρόσφατα- θα επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση, πριν διαλυθεί η Βουλή, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων (κ. Ευγ. Γιαννακόπουλος) και ουσιαστικά να αποφασίζει αυτή για το ποιοι θα λαμβάνουν ιντερνετικές άδειες κλπ. 

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, ευνοεί τον ΟΠΑΠ -αναφέρει το protothema.gr-, διότι με τις διατάξεις 11 και 12 καταργείται ο παλαιός νόμος και η Επιτροπή θα είναι κυρίαρχη, αφού θα αποφασίζει αυτή για το πώς θα δοθούν οι άδειες. 

Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις σημαίνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο ΟΠΑΠ εκτιμά τη μεικτή κερδοφορία από το Διαδίκτυο σε 200 εκατ. ευρώ. 

Και οι υποψήφιοι που θα παράσχουν υπηρεσίες στον ΟΠΑΠ στο Διαδίκτυο είναι η ισραηλινή Playtech, η ελληνική Ιντραλότ και η Gtech (ιταλική Lottomatica).

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης έδωσε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει, καθώς ζήτησε την επαναφορά των ρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του ο ΟΠΑΠ έχει το μονοπώλιο του αθλητικού στοιχήματος μέχρι το  2020 και στο Διαδίκτυο, ενώ οι ξένες εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν άδειες μόνο για τα παιχνίδια τύπου Καζίνο και Τζόκερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook