Ο οδηγός της παρέας, αυτός που δεν θα πίνει και θα μας επιστρέφει μετά από την διασκέδαση μας με ασφάλεια στα σπίτια μας.

Αυτός είναι ο νέος στόχος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, που με τη συνδρομή του γνωστού και δημοφιλή καλλιτέχνη Μανόλη Κονταρού, θα προσπαθήσει να τον υλοποίησει και να τον κάνει πραγματικότητα.

Η αρχή της νέας δράσης θα γίνει το Σάββατο 7 Απριλίου στο κέντρο Κονταρός, όπου ο γνωστός καλλιτέχνης θα κάνει την πρώτη  του επανεμφάνιση στο Κρητικό κοινό μετά το ατύχημα του και παράλληλα θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα "ένα άτομο από κάθε παρέα, ο οδηγός, να μην πίνει."

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α, γιατρός  Γιώργος Αρχοντάκης, "είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη του συλλόγου που ανακοινώνει τη συνεργασία του με το γνωστό καλλιτέχνη Μανόλη Κονταρό, στα πλαίσια των δράσεων  για την καθιέρωση του οδηγού της παρέας."

Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε πως ο Μανόλης Κονταρός είναι ένα υπόδειγμα γενναιότητας, ψυχικής αντοχής και φυσικά καλλιτέχνης δημιουργίας που απέδειξε ότι όταν κάποιος θέλει μπορεί.

Η αγάπη του κόσμου, σημείωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου, και της οικογένειας του τον εξόπλισε με πίστη, αισιοδοξία και θέληση για να ζήσει και να δημιουργήσει.

Από την πλευρά του ο Μανόλης Κονταρός, ανέφερε ότι νιώθει διπλή χαρά που τον αξίωσε ο Θεός και μπήκε όρθιος στην Δημοτική Πινακοθήκη, αλλά και γιατί "θα συμπερπατήσει με το σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α και με το δικό του τρόπο θα συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια προκείμενου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα."

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά το να μην πίνει ο οδηγός της παρέας " θα είναι μια προσωπική του προτροπή προς όλους όσους θα έρθουν να τον δουν το ερχόμενο Σάββατο." Δεν φαντάζομαι σημείωσε πως οι συγγενείς  και οι φίλοι δεν θα μου κάνουν τα χατίρι και δεν θα τηρήσουν αυτό που θέλω: να μην πιεί κανείς οδηγός. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα με πάρουν το πρωί τηλέφωνο για να μου πουν ότι κάποιος φίλος τράκαρε στο δρόμο. Θα είναι σα να μη θέλουν να μου δώσουν την ευχή να έχω καλή πορεία από εδω και στο έξης.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του συλλόγου, δικηγόρος Ευτύχης Μαυρογένης "τόνισε ότι σήμερα έγινε μια διπλή υιοθεσία. Ο σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α υιοθέτησε το ήθος, την αξιοπρέπεια, και την Κρητική λεβεντιά ενός Κρητικού καλλιτέχνη που ξεφεύγει από τα όρια της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδος."

Παράλληλα τόνισε ότι "είναι μεγάλη η χαρά μας που ο Μανόλης Κονταρός είναι μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα και  υιοθετεί τις αρχές και τους σκοπούς του συλλόγου. Να είναι σταυροφόρος κατά του αλκοόλ των οδηγών."

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΠΡΟ.Τ.Α Μανόλης Χουρδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως κυρίαρχο ρόλο στα τροχαία ατυχήματα παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος και αυτό έρχεται να τονίσει με την παρουσία του ο Μανόλης Κονταρός.

 Τέλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίζονται στα τροχαία ατυχήματα είναι τετραπλάσιος από τα θανατηφόρα τροχαία που γνωρίζουμε.

Αν. Γερ.