Βαρύ πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες αποτελεί η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου για απαγόρευση των νυκτερινών πτήσεων μεταξύ 23:00 και 05:00 τοπική ώρα στη Φρανκφούρτη.

Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας επικύρωσε προσωρινή απαγόρευση που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο διοικητικό δικαστήριο της Έσσης, περιφέρεια όπου υπάγεται η Φρανκφούρτη, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας και το τρίτο στην Ευρώπη..

Οργανώσεις κατοίκων περιοχών κοντά στον αερολιμένα έκαναν αγώνα εδώ και χρόνια για να αποσπάσουν αυτή την απαγόρευση, λόγω της ηχορρύπανσης.

Η απαγόρευση αφορά 17 νυκτερινές πτήσεις, οι οποίες αναμενόταν να εκτελούνται μετά το άνοιγμα και τέταρτου διαδρόμου στον αερολιμένα στις 21 Οκτωβρίου. Το ισχυρότερο πλήγμα από την απόφαση αναμένεται να δεχτούν οι εμπορευματικές πτήσεις της γερμανικής Lufthansa.

Εξάλλου, το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας επέβαλε στο περιφερειακό κρατίδιο της Έσσης να επανεξετάσει το βαθμό της ηχορρύπανσης που προκαλούν οι 133 πτήσεις που εκτελούνται μεταξύ 22:00 και 23:00 και μεταξύ 05:00 και 06:00.

Οι νυκτερινές πτήσεις μπορούν να επιτραπούν μόνο αν υπάρξει «ειδική ανάγκη».

Η περιφέρεια της Έσσης πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της και να αποδείξει ότι αυτή η ανάγκη υπάρχει, αν θέλει να λάβει την άρση της απαγόρευσης αυτής, πρόσθεσε το δικαστήριο.

Η Lufthansa Cargo, το τμήμα εμπορευμάτων της πρώτης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας, εκτίμησε ότι η απαγόρευση των νυκτερινών πτήσεων στη Φρανκφούρτη αναμένεται να μειώσει τα έσοδά της κατά 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook