Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αμυδαλέζα, όπου οι κάτοικοι, αντιδρώντας στη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών, είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων. Μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι επέκλεισαν από νωρίς το πρωί τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων με υδροφόρα του Δήμου και άλλα οχήματα. Κατά διαστήματα η λεωφόρος άνοιγε και έκλεινε. Οι κάτοικοι αποχώρησαν το μεσημέρι, δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν το απόγευμα.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Το μεσημέρι ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντάται με τους δημάρχους των δύο Δήμων.

Αντιδρά και η ΠΟΑΣΥ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Η ΠΟΑΣΥ θεωρεί αδιανόητο ότι έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση συστέγασης παράνομων μεταναστών με εκπαιδευόμενους δόκιμους αξιωματικούς, αλλά και με μετεκπαιδευόμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων κρατικών φορέων, τα οποία όχι μόνο εκπαιδεύονται, αλλά και διαβιούν κατά την περίοδο των σπουδών τους στην Αμυδγαλέζα.

«Είναι αδιανόητο στο εναρμονισμένο με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις περιβάλλον και δίπλα στο σκοπευτήριο, το μοναδικό αστυνομικό χώρο για βολές, αίφνης να δημιουργείται μια και μάλιστα ανοικτή, όζουσα εστία συνεχόμενων αφιξοαναχωρήσεων οχημάτων με στοιβαγμένους χιλιάδες ταλαίπωρους και υγειονομικά ανεξέλεγκτους συνανθρώπους, που κατά πώς φαίνεται θα παραμένουν εκεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, \’κατοχυρώνοντας\’ δικαιώματα πραγματικού γκέτου, με υπερυψωμένες σκοπιές και συρματοπλέγματα, διαμαρτυρίες των εγκλείστων και των αλληλέγγυων ένθεν κακείθεν, απόπειρες αποδράσεων κλπ.

» Δεν είναι δυνατόν ένα πρόβλημα δεκαετιών να επιχειρείται να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και με ημίμετρα σ’ ένα δεκαήμερο, στο παραπέντε των εκλογών και μάλιστα για άλλη μια φορά εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook