Το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Επενδυτικού Νόμου είναι διαθέσιμο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το επενδυτικό τους σχέδιο έως και την 30η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου, μέσω του www.ependyseis.gr και των Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών -που λειτουργούν σε όλη τη χώρα- οι επενδυτές μπορούν να ενημερώνονται για τις διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής, των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αλλά και για τις λεπτομέρειες επιλεξιμότητας δραστηριοτήτων και δαπανών στο πλαίσιο των Γενικών Καθεστώτων του 3908/11.

Για το έτος 2012, με βάση και την προσφάτως δημοσιευμένη σχετική ΚΥΑ κατανομής των κονδυλίων ενισχύσεων των γενικών Καθεστώτων του 3908/11 (ΦΕΚ Β’ 677/ 7-3-2012), θα διατεθούν 2,7 δις ευρώ υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 1 δις ευρώ υπό τη μορφή επιχορήγησης ή/και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Οι συνολικές ενισχύσεις για εφέτος είναι 1,36 δισ. ευρώ για τη Γενική Επιχειρηματικότητα, 800 εκατ. για την Περιφερειακή Συνοχή, 100 εκατ. για την Τεχνολογική Ανάπτυξη, 1 δισ. ευρώ για Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια, 50 εκατ. ευρώ για την Επιχειρηματικότητα Νέων και 50 εκατ. για Συνέργεια και Δικτύωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook