«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του από τους αστυνομικούς λίγα λεπτά μετά το απονενοημένο διάβημα στην πλατεία Συντάγματος.

\"\"

\"\"


Το πλήρες κείμενο του σημειώματος έχει ως εξής:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου).»

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση από το πρωί

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή ΜΜΕ, κάνουν λόγο για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.

Με γκρίζα χρώματα περιγράφει το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι \”τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης\”.

Στα ίδια μήκη κύματος και το δημοσίευμα της Telegraph για την αυτοκτονία 77χρονου λόγω χρεών \”στην Αθήνα της κρίσης και της απόγνωσης\”, ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά σε παρόμοια θλιβερά περιστατικά στην Ιταλία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.

\”Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας\” αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.

Αναφορά, στην αυτοκτονία του 77χρονου κάνει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει των οποίων οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

\”Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης\” γράφει η Wall Street Journal.

\”Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια\” είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει:\”Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς\”, τονίζει η εφημερίδα.

\”Ένας Έλληνας αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες, που στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση και πολύς κόσμος\” είναι ο τίτλος της εφημερίδας \”La Presse\”.

\”Η πλατεία Συντάγματος είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζεται από περικοπές, ανεργία και ύφεση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα\” επισημαίνεται ακόμα στο δημοσίευμα.

Συγκέντρωση πολιτών στη πλ. Συντάγματος

Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα. Από νωρίς μέσω Facebook και λοιπών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί καλούσαν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ως «φόρο τιμής», όπως ανέφεραν, «σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων».

Η τροχαία έχει κλείσει προληπτικά μόνο τη μία λωρίδα της λεωφόρου Αμαλίας, στην οποία κινούνται τα λεωφορεία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν απόψε την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουν στον συμπολίτη μας που σήμερα το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του και θα σταματήσουν στο Σύνταγμα προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή οι πολιτικοί \”θρηνούν\” με κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό συμβάν, καθώς κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην Ελλάδα.

Το κείμενο που έχουν ανεβάσει στην σελίδα τους στο Facebook (http://www.facebook.com/agan.moto.hellas) έχει ως εξής:

\”Καταγγέλλουμε αυτούς που ανάλγητοι παρακολουθούν από τα βελούδινα κοινοβουλευτικά έδρανα ανθρώπους να αυτοκτονούν.

Καταγγέλλουμε αυτούς που έσπρωξαν άλλον έναν συνάνθρωπο μας σήμερα να χάσει τη ζωή και την ψυχή του.

Καταγγέλλουμε αυτούς που σπρώχνουν κάθε μέρα έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία και στην εξαθλίωση.

Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους.

Οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες τους πρέπει να δώσουν λόγο στον λαό που εξοντώνουν.\”

\"\"

 

Ποιος ήταν ο 77χρονος

Άνδρες της αστυνομίας έψαξαν τις τσέπες του άνδρα, για να εξακριβώσουν την ταυτότητά του, ενώ περισυνελέγη και το περίστροφο, με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος, πατέρας μίας κόρης και κατοικούσε στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η σύζυγός του ήταν επίσης συνταξιούχος.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.

Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια και η κόρη του εργαζόταν σε πολιτικό γραφείο.

Το καλοκαίρι συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των \”Αγανακτισμένων\” στο Σύνταγμα και μιλούσε διαρκώς για τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ αναρωτιόνταν γιατί η νεολαία παραμένει αδρανής και δεν ξεσηκώνεται. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ήταν μέλος του κινήματος \”Δεν πληρώνω\” και είχε μάλιστα κρεμάσει τη σχετική σημαία στο μπαλκόνι του.

Την Τρίτη, ο συνταξιούχος ο οποίος είναι χωρισμένος πολλά χρόνια και η κόρη του διαμένει σε άλλη περιοχή, πλήρωσε το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα στην διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου διέμενε και μάλιστα όταν τον ρώτησε για ποιο λόγο τα εξοφλεί από τώρα φέρεται να της απάντησε  ότι αύριο (την Τετάρτη) θα έμπαινε στο νοσοκομείο.

\”Καλό ταξίδι άνθρωπε\”

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή άνδρες της ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας,  που έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τη σορό του, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και από εκεί στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Κατά τη μεταφορά της σορού του 77χρονου άνδρα, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν, φωνάζοντας \”καλό ταξίδι άνθρωπε\”, ενώ άλλοι φώναξαν \”όταν κλείνουν τα σπίτια του κόσμου, εκεί φτάνεις\”.

 

\”Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου\”

Δύο αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στο παγκάκι εκείνη τη στιγμή, έχουν ήδη οδηγηθεί στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων φέρεται να δήλωσε πως δευτερόλεπτα πριν τραβήξει τη σκανδάλη, ο 77χρονος είπε: \”Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου\”.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία λαχειοπώλη, από την πλατεία Συντάγματος.

 

\"\"
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook