Υπερτιμολογήσεις έως και 1368% διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ερευνώντας φορολογική υπόθεση που αφορά τριγωνικές συναλλαγές σε ιατρικά είδη μεταξύ μιας ελληνικής και δύο ξένων εταιρειών (με έδρα σε χώρες της ΕΕ), όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Μιχάλης Γιαννάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, για την προστασία του ελληνικού Δημοσίου από κακές πρακτικές υπερκοστολόγησης.

Αφορμή για την υποβολή της ερώτησης έδωσε η αποκάλυψη σκανδάλου- μαμούθ με αμερικανική εταιρεία, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για δωροδοκία Ελλήνων γιατρών δημόσιων νοσοκομείων.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΣΔΟΕ για την αποκάλυψη τέτοιων υποθέσεων, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας που αφορούσε προμήθειες φαρμακευτικών σκευασμάτων, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και διαπίστωσε συναλλαγές μεταξύ δύο εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία (ενδοομιλικές συναλλαγές). Η μία εκ των εταιρειών έχει έδρα την Ελλάδα και η δεύτερη βρίσκεται σε χώρα της ΕΕ και διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις που έφταναν σε ποσοστό έως και 158%.

Έγγραφο- απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση είχε διαβιβαστεί, πριν από λίγες μέρες, στη Βουλή και από το υπουργείο Υγείας, με το οποίο γινόταν γνωστό ότι προετοιμάζεται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αμερικανικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση δωροδοκιών Ελλήνων γιατρών από αμερικανική εταιρεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook