Την αναγκαιότητα διασύνδεσης του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα στο νησί υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου-αγροτουρισμού» που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, και τα τέσσερα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια του νησιού, και συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα (4/4) στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Ο Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση εξέφρασε την ευχή το συνέδριο να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να γίνει θεσμός.

Αναφερόμενος ο Σταύρος Αρναουτάκης στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με το τουριστικό μας προϊόν τόνισε ότι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την δημιουργία ενός ειδικού φορέα προβολής και προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων, την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια και να πρωτοπορήσει. Προς αυτό το σκοπό, είμαι βέβαιος ότι η ενδυνάμωση της οικονομίας της Κρήτης, μέσα από την παράλληλη ανάπτυξη του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα, είναι ένα ισχυρότατο όπλο» είπε ο Περιφερειάρχης και προσέθεσε: «Σημαντική επιδίωξη μας είναι τα προϊόντα και ο τουρισμός της Κρήτης να αποκτήσουν τη δική τους ονομασία, τα δικά τους διακριτικά.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά στην καθιέρωση της εμπορικής ονομασίας «ΚΡΗΤΗ» για την αναγνώριση και πιστοποίηση των εξαιρετικά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών του νησιού μας στο εξωτερικό».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ακόμα ότι ήδη έχουν υλοποιηθεί οι διαδικασίες ενιαίου σήματος κρητικής κουζίνας μέσα από το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ένας φορέας του οποίου η έδρα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

«Σύντομα βγαίνουμε οργανωμένα, συντονισμένα όλοι μαζί οι φορείς του χώρου για την ουσιαστική πλέον καθιέρωση της κρητικής κουζίνας και διατροφής, τοπικά, εθνικά αλλά και σε όλη την διεθνή αγορά. Βασική παράμετρος της προσπάθειας σαφώς αποτελεί και η προβολή του εξαιρετικού τουριστικού μας προϊόντος. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες στήριξης και προβολής τουρισμού και αγροτικών προϊόντων σε πιο σύγχρονη βάση και με μετρήσιμα αποτελέσματα. Επιπλέον, στα πλαίσια των δράσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης, επιχειρείται η διασύνδεση της έρευνας και της τεχνολογίας με τον πρωτογενή τομέα αλλά και με τον τουρισμό» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στις εργασίες του συνεδρίου που ξεκίνησε στα Χανιά και συμμετέχουν αναπτυξιακοί φορείς από ολόκληρη την χώρα που σχετίζονται με τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, αλλά και επιστημονικοί φορείς, ολοκληρώνεται αύριο (5 Απριλίου) στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook