Συγκεκριμένες παρεμβάσεις δρομολογούνται για τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Ηρακλείου, απάντησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Μωραϊτης στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησής του στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός τα έργα εκσυγχρονισμού του λιμανιού του Ηρακλείου, κάτι που έχει ζητήσει και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε πρόσφατο υπόμνημά του, είναι αρμοδιότητα πολλών φορέων και υπηρεσιών και αποτελούν ένα σύνθετο εγχείρημα.

Ο κ.Στρατάκης τόνισε ότι οι διαδικασίες ναι μεν θα πρέπει να τηρηθούν, αλλά πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ η καθυστέρηση της απαιτούμενης εκβάθυνσης του λιμένα έχει κατά καιρούς δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Έτσι, η ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών στο λιμάνι, κάτι που ζητούν καθολικά οι φορείς του Ηρακλείου, θα βοηθήσει μαζί με την ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας, σε μία σημαντική ενίσχυση και της εικόνας της πόλης ως τουριστικού προορισμού αλλά και της παρουσίας του ως εμπορευματικού κέντρου στη Μεσόγειο.

Παρόλ’ αυτά, ο Υφυπουργός επεσήμανε από την πλευρά του ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, αρμόδιος για την εξεύρεση χρηματοδότησης για το σύνολο των έργων στο λιμάνι, δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία του.

Όμως, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει ή δρομολογούνται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν το λιμένα Ηρακλείου.

Σ\’ αυτές περιλαμβάνονται τα έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης της χερσαίας ζώνης, τα μέτρα ασφάλειας του λιμένα, η απολύμανση και ο καθαρισμός των εξωτερικών χώρων, η αξιοποίηση των αποθηκών του ΟΛΗ, αλλά και η δρομολόγηση της εκπόνησης μελέτης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης.

Ταυτόχρονα αναμένεται η έγκριση του master plan από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να εγκριθούν οι απαιτούμενες μελέτες και να εξευρεθεί η χρηματοδότηση των προβλεπόμενων σε αυτό έργων, με τη συνδρομή της Πολιτείας προς όφελος της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook