Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να απαντά με ενιαία φωνή στις απειλές της Άγκυρας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί κυπριακής προεδρίας, υπογραμμίζει σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι τον Δεκέμβριο υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ αυστηρά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ευρώπη δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση σε αξίες και η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των \”27\”».

Σχετικά με τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Σταύρος Δήμας είπε ότι «η Άγκυρα κινείται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και είναι απομονωμένη». Διαβεβαίωσε δε ότι η Αθήνα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού και θα αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τη Λευκωσία, τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Δήμας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στασιμότητα που παρατηρείται. Η Ελλάδα, τόνισε, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού και τη δικαίωση του κυπριακού λαού, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook