Εντολή στις εφορίες να αυξήσουν τα έσοδά τους και να προχωρήσουν σε καταγραφή των οφειλών προς το δημόσιο έδωσε στους προϊσταμένους όλων των εφοριών της Κρήτης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών κ.Γεωργακόπουλος .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews o κ.Γεωργακόπουλος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βρεθεί στο νησί όπου θα έχει συσκέψεις με τους εφόρους από όλους τους νομούς της Κρήτης αφού διαπιστώθηκε υστέρηση των εσόδων τόσο από το ΦΠΑ όσο και από άλλες οφειλές.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού και αναμένονται τα αποτελέσματα που το υπουργείο θα δώσει στην δημοσιότητα .

Από αυτούς προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή ενώ ερευνώνται τουλάχιστον πέντε υποθέσεις απο την Κρήτη που έχουν να κάνουν με διοχέτευση εκτός της χώρας μεγάλων χρηματικών ποσών.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο διαπιστώθηκε πτώση 70% στα έσοδα των εφοριών όλης της χώρας σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μάλιστα σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο υφυπουργός Oικονομικών Δημήτρης Κουσελάς με τους διευθυντές των εφοριών διαπιστώθηκε πως τα έσοδα από τις εφορίες για το σύνολο του πρώτου μήνα του έτους παρουσιάζουν μείωση κατά 300 εκατ. σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, αντί για αύξησή τους κατά 650 εκατ. ευρώ, που είχε τεθεί ως στόχος από το Yπουργείο Οικονομικών. Ως εκ τούτου ο υφυπουργός αποφάσισε να «ανεβάσει τον πήχη» για το 2011 και έδωσε εντολή στις εφορίες για αύξηση των εισπράξεων κατά τουλάχιστον 8% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook