Πτώση άνω του 2% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα άνω των τριών ετών.

Η αύξηση των 9 εκατ. βαρελιών, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έρχεται σε μία περίοδο που η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου αυξάνεται, γεγονός που αναγκάζει τους traders να εξετάσουν εκ νέου το τοπίο της προσφοράς μετά και την άμβλυνση των εντάσεων στο Ιράν.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με πτώση 2,54 δολαρίων ή 2,4% στα 101,47 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου.

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,009 εκατ. βαρέλια στα 362,399 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,457 εκατ. βαρέλια στα 221,913 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,4 εκατ.

Τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 0,019 εκατ. βαρέλια στα 135,885 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,4 εκατ.

Η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 85,7% από 84,5% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 84,7%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook