Την παράταση κατά ένα μήνα της εφαρμογής του μέτρου ταυτόχρονης καταβολής μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, εξετάζεται η ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου από την 1η Μαΐου να μεταφερθεί την 1η Ιουνίου. Ο κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι το μέτρο οπωσδήποτε θα εφαρμοστεί. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να συζητηθεί με τους εργοδότες είναι το χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης προτείνουν σταδιακή εφαρμογή όπως το 2012 να εφαρμοστεί μόνο για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα, το 2013 για εκείνες έως 30 άτομα και το 2014 για τις μικρότερες, όταν η οικονομική συγκυρία θα έχει βελτιωθεί.

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την επαναφορά της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε δηλώσεις του επισήμανε: «Η διαβούλευση της κυβέρνησης με την τρόικα και την ΕΚΤ συνεχίζεται, με στόχο την επαναφορά της ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι εφόσον κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, η ρύθμιση θα πρέπει να επανέλθει σε επόμενο νομοσχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να εγκρίνει ή όχι τη ρύθμιση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook