Μεγάλες απώλειες σημειώνουν στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης ο χρυσός και το ασήμι καθώς το δολάριο συνεχίζει να κερδίζει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών του μετά τη διάψευση των προσδοκιών για ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης από την αμερικανική Federal Reserve.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφώνησαν πως η οικονομική ανάκαμψη έχει σε κάποιο βαθμό ενισχυθεί αν και παρέμειναν επιφυλακτικοί για τον ρυθμό βελτίωσης της αγοράς εργασίας.

Τα πρακτικά της συνάντησης της 13ης Μαρτίου έδειξαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της Fed δεν φαίνεται να εξετάζουν για το επόμενο διάστημα την έναρξη ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων ή κάποιο άλλο σχέδιο για την τόνωση της οικονομίας.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου βρέθηκε να χάνει 52 δολ. στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης ή 3,1% στα 1.620 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου βρέθηκε να χάνει 1,69 δολ. ή 5% διολισθαίνοντας στα 31,57 δολ. ανά ουγγιά.

Ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σκαρφάλωσε στις 79,882 μονάδες από 79,410.

Μεγάλες απώλειες γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέταλλα, με το συμβόλαιο του χαλκού παραδόσεως Μαΐου να χάνει 9 cents ή 2,3% στα 3,83 δολ. η λίβρα.

Το παλλάδιο Ιουνίου υποχωρεί 14,65 δολ. ή 2,2% στα 644,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιουλίου χάνει 47,40 δολ. ή σχεδόν 3% στα 1.613,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook