Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο Λ. Παπαδήμος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα προσφωνήσει και ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής. Επίσης, θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ και θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στην επίσκεψή του οι υπουργοί Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Λ. Παπαδήμος επισκέπτεται τη Λευκωσία σε μια περίοδο που η Τουρκία κινείται επιθετικά, ενόψει και της έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, τον Ιούλιο και για ένα εξάμηνο.

Μπροστά στις απειλές Νταβούτογλου ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες έως την 1η Ιουλίου οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης που θα συγκαλέσουν τα Ηνωμένα Έθνη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πολύ περισσότερο που είναι ανοιχτό και το θέμα της ΑΟΖ…

real.gr