Συνεχίζουν και την Πέμπτη οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας στον δήμο Αχαρνών τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη δημιουργία του κέντρου, παρά και τη διαβεβαίωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι παράλληλα με τη διαμόρφωση του χώρου θα υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο τον Δήμο.

Την Τετάρτη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας τον φόβο για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας τους, στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.