Τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης με κοινό υπόμνημά τους που απέστειλαν στην Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου ζητούν από την Πανελλήνιο Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) να αναστείλει τις προγραμματισμένες για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα επιφέρουν τεράστια ζημιά στη νησιωτική τοπική οικονομία.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Ελληνικές Μ.Μ.Ε. και ο τουρισμός μας, έρχεται η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο. για απεργιακή κινητοποίηση την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, μια κινητοποίηση, η οποία θα επιφέρει τεράστια ζημιά στη νησιωτική τοπική οικονομία.

Ως Επιμελητήρια Κρήτης καλούμε την Π.Ν.Ο να αναστείλει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή την απεργιακή της κινητοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη της ότι κανένα όφελος δεν θα έχει στα δίκαια αιτήματα της, αλλά αντίθετα, το αποτέλεσμα που θα επιφέρει θα είναι ανεπανόρθωτη ζημιά, στην τοπική οικονομία, στις Μ.Μ.Ε., στα αγροτικά προϊόντα και στον πολύπαθο τουρισμό μας.

Κανείς δεν δικαιώνει τον αγώνα του με το να «πληγώνει» άλλες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

Ο αγώνας των Μ.Μ.Ε. των αγροτών, και των ενασχολούμενων με τον τουρισμό για επιβίωση, είναι καθημερινός και σκληρός. Συμπαραστάτες, θα είμαστε σε όποιον δεν χρησιμοποιεί μεθόδους εξόντωσης μας, διεκδικώντας τα αιτήματά του κλείνοντας δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια», αναφέρει, μεταξύ των άλλων, το υπόμνημα.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ιωάν. Μαργαρώνη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Εμμ. Αλιφιεράκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμά Χαριτάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook