Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Παπαδημούλης  και Βασίλης Μουλόπουλος φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους, την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και πώς αυτό συνδέεται με την  πρόσφατη απογραφή πληθυσμού του 2011.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με βάση το Σύνταγμα, αν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 δε δημοσιευτούν μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, με επικρατέστερη την 6η Μαΐου, τότε προκύπτει μείζον νομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα αφού θα πρέπει οι εκλογές να διεξαχθούν με την απογραφή πληθυσμού του 2001, η οποία δεν αντικατοπτρίζει πλέον την αντιπροσωπευτικότητα των πολιτών, ενώ αν οι εκλογές γίνουν μετά τις 27 Μαΐου τότε θα πρέπει απαραιτήτως να διεξαχθούν με βάσει τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούν να ακυρωθούν από όσους τα προσβάλουν και οι  εκλογές μπορεί να προσβληθούν ακόμη και ως αντισυνταγματικές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν γιατί η κυβέρνηση επιμένει να καθυστερεί την ανακοίνωση την ημερομηνίας των εκλογών συντηρώντας μια επιζήμια ασάφεια, με ποια απογραφή του 2001 ή του 2011 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και τι είδους ανακατανομή εδρών  και σε ποιες περιφέρειες καταγράφει η απογραφή του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook