Νέα συγκέντρωση σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα και διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση μεγάλη μερίδα του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Στο Facebook η σελίδα που δημιουργήθηκε με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» δίνει νέο ραντεβού διαμαρτυρίας.

«Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Η χωρική σημειολογία του Συντάγματος καθιστά ως νοηματικά ουσιώδη και κοινωνικά επιβεβλημένη την άμεση αντίδραση» αναφέρεται στη σελίδα.

Ήδη, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεκάδες πολίτες βρίσκονται στην πλατεία για να αφήσουν λίγα λουλούδια στο σημείο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο 77χρονος.

Ο Δημήτρης Χριστούλας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του. Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι\’αυτή.

»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σε ένδειξη τιμής προς τον αυτόχειρα και διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που έχουν οδηγήσει μεγαλή μερίδα της ελληνικής κοινωνίας στην εξαθλίωση.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook