Αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αγροτουρισμού, επισκέφθηκε το πρωί το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο περιθώριο του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού που πραγματοποιείται 03-05 Απριλίου σε Χανιά Αποκόρωνα, Πάνορμο και Πεζά.

Τους επιχειρηματίες, μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο κλάδο και ειδικότερα την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για την αυτοτελή λειτουργία του - όπως ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη - τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων σε διάφορα Υπουργεία και την πλημμελή συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες ανάδειξης του αγροτουρισμού. Συμφωνήθηκε επίσης ν’ ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μορφής τουρισμού.

Ο κ. Αλιφιεράκης δήλωσε στα μέλη της αντιπροσωπείας την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος και δέχθηκε τις ευχαριστίες των μελών της αντιπροσωπείας για την υποστήριξη που παρείχαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης στην επιτυχή έκβαση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού.