Μία 19χρονη Ρουμάνα εκμεταλλευόταν, για περισσότερο από δύο μήνες, πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας υποχρεώνοντάς την να εκδίδεται για λογαριασμό τους.

Ο «εφιάλτης» της νεαρής κοπέλας ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη όταν οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

Αρχικά την κρατούσαν φυλακισμένη σε διαμέρισμα στην Αθήνα, όπου την εξέδιδαν, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε ενώ δύο μήνες αργότερα την μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίστηκε η επ\’ αμοιβή έκδοσή της.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, η 19χρονη κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα στο οποίο ήταν έγκλειστη και κατήγγειλε όσα βίωνε στις ρουμανικές προξενικές αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Διεύθυνση Ασφάλειας της πόλης.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των μελών του κυκλώματος σωματεμπορίας. Πρόκειται για πέντε άτομα, ρουμανικής και αλβανικής καταγωγής, εκ των οποίων τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού, κατ\’ επάγγελμα και κατ\’ εξακολούθηση και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη νεαρή γυναίκα γνωστοποιήθηκαν οι ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας και αρωγής των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και ήδη φιλοξενείται σε ειδική μονάδα αρωγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook