Κοινή επιστολή απέστειλαν προς την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τα επιμελητήρια Κρήτης, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις τις απεργίας της Π.Ν.Ο στην τοπική οικονομία.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Ελληνικές Μ.Μ.Ε. και ο τουρισμός μας, έρχεται η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο. για απεργιακή κινητοποίηση την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, μια κινητοποίηση, η οποία θα επιφέρει τεράστια ζημιά στη νησιωτική τοπική οικονομία.

Ως Επιμελητήρια Κρήτης και εκπροσωπώντας το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μας για την συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση και αναμένουμε από εσάς να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και να μην κορυφωθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη αγορά της Κρήτης. Άλλωστε και η ίδια η Π.Ν.Ο. θα πρέπει να αντιληφθεί ότι κανείς δεν δικαιώνει τον αγώνα του με το να «πληγώνει» άλλες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

Ο αγώνας των Μ.Μ.Ε. των αγροτών, και των ενασχολούμενων με τον τουρισμό για επιβίωση, είναι καθημερινός και σκληρός. Συμπαραστάτες, θα είμαστε σε όποιον δεν χρησιμοποιεί μεθόδους εξόντωσης μας, διεκδικώντας τα αιτήματα του κλείνοντας δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια…

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας".