Στις διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για την εφαρμογή του νέου προγράμματος αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από την Ουάσιγκτον ο Ράις ρωτήθηκε για το εάν οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας για την Ελλάδα και αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως η αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση και έχει αναλάβει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλέγμα μεταρρυθμίσεων.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τον ευρύτερο στόχο» τόνισε ο Ράις, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ είχε ζητήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήδη από το 2010 ο κ. Ράις απάντησε πως δεν σχολιάζει αναφορές τρίτων.

Υπογράμμισε πάντως ότι το Ταμείο από την αρχή είχε επικεντρώσει την προσπάθειά του στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και είχε διατυπώσει προτάσεις που περιλάμβαναν και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook