Ο Γιάννης Μαρκάκης είναι ο αντικαταστάτης του Βασίλη Παπαδάκη στην τεχνική ηγεσία του Μινωταύρου, αφού το απόγευμα της Πέμπτης συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου και αναλαμβάνει τους "πράσινους" μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο πρώην πλέον τεχνικός της Ασπίδας Ναυστάθμου αφού είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, μαζί με τον βοηθό Γιάννη Λιουδάκη πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση στις Μουρνιές αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού των Μικτών ομάδων Νέων της 11ης Περιφέρειας (Κρήτης) και της 9ης.

Το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο του συλλόγου των Μουρνιών θα γίνει την Κυριακή (8/4, 17.00) απέναντι στον ΠΟΑ.

Ο Μαρκάκης επιστρέφει στις Μουρνιές μετά από 20 χρόνια αφού είχε αναδειχθεί ποδοσφαιρικά από τον Μινώταυρο, από τον οποίο πήρε μεταγραφή το 1992 στην Ιωνία. 

Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε σαν παίκτης-προπονητής στον Κρητικό Αστέρα, για να ακολουθήσει το επιτυχημένο πέρασμα από την Επισκοπή, ο "επαναπατρισμός" στα Χανιά για τον Ίκαρο Μουρνιών, η επιτυχία της ανόδου στη Γ' Εθνική μετά από 14 χρόνια με τον Α.Ο. Χανιά και τη φετινή περίοδο αρχικά η θέση του τεχνικού συμβούλου στο ΔΑΑΟΧ και αυτή του προπονητή στη συνέχεια στην Ασπίδα.Λευτέρης Αντωνακάκης