Σε μαζική κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έξι μέρες, χάκερ της οργάνωσης Anonymous παραποίησαν σχεδόν 500 κινεζικούς δικτυακούς τόπους, κυρίως της κυβέρνησης και εμπορικών συνδέσμων.

Οι παραποιημένες σελίδες εμφανίζουν μήνυμα των «χακτιβιστών» κατά της περιστολής των ελευθεριών από την κινεζική κυβέρνηση, η οποία κρατά τους χρήστες του Διαδικτύου σε έναν κλοιό αυστηρής λογοκρισίας.

«Αγαπητή κινεζική κυβέρνηση, δεν είσαι αλάθητη. Σήμερα δέχονται επιθέσεις δικτυακοί τόποι, αύριο θα είναι το ποταπό καθεστώς σας που πρόκειται να πέσει» γράφουν οι εισβολείς.

Οι Anonymous προσέφεραν επίσης τεχνικές οδηγίες που θα επέτρεπαν στους Κινέζους χρήστες να παρακάμψουν τα διαδικτυακά φίλτρα της κυβέρνησης -οι οδηγίες ήταν όμως γραμμένες στα αγγλικά.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Πεκίνο διέψευσαν ότι καταγράφηκαν επιθέσεις. Ωστόσο μια λίστα τους 485 δικτυακούς τόπους που παραποιήθηκαν -από τους οποίους πολλοί βρίσκονται πράγματι εκτός λειτουργίας την Πέμπτη- αναρτήθηκε από τους Anonymous στην υπηρεσία Pastebin.

Οι περισσότεροι είναι δικτυακοί τόποι της κυβέρνησης, κυβερνητικών υπηρεσιών και εμπορικών συνδέσμων.

Οι επιθέσεις ανακοινώθηκαν επίσης μέσω του λογαριασμού Anonymous China που εμφανίστηκε στο Twitter τον περασμένο μήνα.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook