Έως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε την Πέμπτη στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου», είπε ο κ. Παπαδήμος.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση και επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας και με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης.

Τόνισε ότι η Ελλάδα περνά κρίσιμη περίοδο και δίνει μεγάλη μάχη για την επίτευξη σταθερότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και πως «δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο και για χαλάρωση του κυβερνητικού έργου».

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο πέμπτο έτος της ύφεσης και η ανεργία έχει προσεγγίσει απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας βέβαιος πως η κυβέρνησή του και η επόμενη «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της περιορισμένης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, και την στήριξη της απασχόλησης με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας».

Οι διαθέσιμες προβλέψεις διεθνών οργανισμών, είπε ο κ. Παπαδήμος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2013 θα υπάρξουν εμφανή σημεία της οικονομικής ανάκαμψης και μετά από δύο χρόνια αναμένεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι θετικοί της τάξης του 2,5 και 3%.

Έτσι, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, «ενώ σήμερα πολλοί δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ», με την πιστή και αποτελεσματική εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και την υλοποίηση όλων των συμπληρωματικών μέτρων για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι σε ενάμισι χρόνο από σήμερα η ελληνική οικονομία θα εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάπτυξης».

Πρόσθεσε δε πως η πλήρης και πιστή εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης και η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας θα επηρεάσουν θετικά και την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook