Ογδόντα αστυφύλακες επιστρατεύκηκαν στη Ρώμη για να κοινοποιήσουν την ειδοποίηση… έξωσης στους «κομπάρσους», οι οποίοι ντυμένοι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι συνηθίζουν να περνούν την ημέρα τους μπροστά από το Κολοσσαίο και φωτογραφίζονται με τους τουρίστες.

Οι αστυφύλακες της Αιώνιας Πόλης υπενθύμισαν στους περίπου 50 σύγχρονους λεγεωνάριους ότι δεν διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και ότι ουσιαστικά είναι παράνομοι.

Η επιχείρηση συμπίπτει με το Πάσχα τον Καθολικών (την ερχόμενη Κυριακή) και την τελετή περιφοράς του Σταυρού, Via Crucis, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στο Κολοσσαίο παρουσία του Πάπα.

Η απόφαση ελήφθη από την έφορο αρχαιοτήτων της Ρώμης Μαριαροζάρια Μπαρμπέρα, η οποία σε επιστολή της προς τον δήμαρχο της ιταλικής πρωτεύουσας Τζάνι Αλεμάνο τονίζει ότι «είναι ασύλληπτο η περιοχή γύρω από το Κολοσσαίο να είναι τόσο υποβαθμισμένη» με αναφορά και στους πλανόδιους πωλητές τουριστικών αναμνηστικών.

Οι αστυφύλακες ζήτησαν τα στοιχεία των «λεγεωνάριων» και των «μονομάχων» και τους παρέδωσαν επιστολή με την οποία τους απαγορεύεται να βρίσκονται στην περιοχή και να ζητούν χρήματα από τους τουρίστες για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πολλοί, όμως, από τους υποτιθέμενους απόγονους των ρωμαίων στρατιωτών και των σκλάβων που μάχονταν μέσα στο Κολοσσαίο -το αμφιθέατρο Φλάβιο- αντέδρασαν αρνητικά, και ενώπιον των δημοσιογράφων δήλωσαν ότι «μετά το Καθολικό Πάσχα θα επιστρέψουν στον τόπο εργασίας τους, διότι υπάρχει οικονομική κρίση και με την δουλειά τους βοηθούν τις οικογένειές τους να επιβιώσουν χωρίς να κάνουν κακό σε κανέναν».

Μάλιστα ο γηραιότερος των «Legionari Romani», 70 ετών, σε έκκλησή του προς τους δημοσιογράφους αναφέρει ότι «πριν 15 χρόνια τους είχε δοθεί μια προσωρινή άδεια, η οποία στη συνέχεια έπαψε να ισχύει χωρίς ωα διευκρινισθεί η αιτία».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook