Για δεύτερη μέρα εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στον συνταξιούχο που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες στην πλατεία Συντάγματος. Το σημείο που έπεσε νεκρός ο 77χρονος έχει γεμίσει με σημειώματα, κεριά, λουλούδια και στεφάνια.


Ο κόσμος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται από τις 18:00 το απόγευμα μπροστά στη Βουλή όπου τοποθετήθηκαν και πάλι κάγκελα, προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση των πολιτών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μπροστά από τη Βουλή επικράτησε ένταση όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε αντιδράσεις και ορισμένοι πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ. «Είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη»

Η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου στην επιστολή που έστειλε στα ΜΜΕ αναφέρει ότι:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή του υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μία συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για ‘’τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας’’, σε μία τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα ενός νέου ’’ Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία... μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση’’.


Ένταση και συμπλοκές στο Σύνταγμα

Σοκ, θλίψη και οργή για την αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Ο διεθνής Τύπος για την αυτοκτονία του 77χρονου