Στις 21 Φεβρουαρίου, μερικές ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο Πούτιν, πέντε νεαρές γυναίκες που φορούσαν μάσκες και φορέματα μίνι εισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα και τραγούδησαν μια "πανκ προσευχή" εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Φυσικά, οι τρεις νεαρές συνελήφθησαν και τώρα κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε 7 χρόνια κάθειρξη για "χουλιγκανισμό". Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Μόσχας οι νεαρές γυναίκες διέπραξαν "ένα έγκλημα χειρότερο κι από φόνο"!Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα την άμεση απελευθέρωση τριών νεαρών Ρωσίδων, μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αναφέροντας ότι οι νεαρές γυναίκες "μπορούν να θεωρηθούν κρατούμενες συνείδησης".

"Στο τραγούδι, το συγκρότημα Pussy Riot επικρίνει την υποστήριξη και τη συμμαχία κάποιων εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας με τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν. Το τραγούδι επίσης καλεί την Παρθένο Μαρία να γίνει φεμινίστρια και να διώξει τον Πούτιν", αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση της η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής του Κρεμλίνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μιχαήλ Φεντότοφ έκρινε ότι δεν υπάρχει θέμα καταδίκης. "Αυτό που έκαναν οι νεαρές γυναίκες είναι ανήθικο, όμως όχι εγκληματικό", δήλωσε ο Φεντότοφ σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.