Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε την Πέμπτη ένας 22χρονος Σομαλός δημοσιογράφος που εργαζόταν για έναν τοπικό ραδιοσταθμό στην πόλη Μπελεντουέιν, στο κεντρικό τμήμα της Σομαλίας.

Ο Μάχαντ Σάλαντ Άνταν, ο οποίος δούλευε για τον ραδιοσταθμό «The Voice of Hiran» και για τον ραδιοσταθμό «Radio Sabelle», που εδρεύει στο Μογκαντίσου, σκοτώθηκε από δύο ένοπλους άνδρες κοντά στο σπίτι του στο Μπελεντουέιν, 300χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας.

«Δύο ένοπλοι άνδρες τον σκότωσαν όμως δεν γνωρίζουμε γιατί. Αυτό μας ανησυχεί όλους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνάδελφός του.

«Οι δύο άνδρες διέφυγαν αφού πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο, ο οποίος πέθανε ακαριαία, αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες στο κεφάλι και στην πλάτη», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), η Σομαλία είναι η πιο φονική χώρα στην Αφρική για τους δημοσιογράφους. Η RSF είχε καταμετρήσει τον Δεκέμβριο του 2011 τον θάνατο 25 δημοσιογράφων στη χώρα αυτή από το 2007. Συνολικά τέσσερις δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλων από τις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook