Έντονες φήμες για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ στην Αθήνα.

Τα σχετικά σενάρια πυροδότησε δήλωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στην Κύπρο ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει πραγματοποιηθεί έως τις 20 Απριλίου. Τα σενάρια μάλιστα κυκλοφορούσαν και πριν τη δήλωση του πρωθυπουργού, καθώς σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξέφραζαν αβεβαιότητα ως προς τον χρόνο της ανακεφαλαιοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος εξέφραζε την απορία του για τις φήμες περί αναβολής των εκλογών, ενώ το Προεδρικό Μέγαρο έχει ειδοποιηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Κάρολο Παπούλια Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη για να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, η οποία φέρεται να «κλείδωνε» στις 6 Μαΐου. Οι χτεσινοβραδυνές φήμες έκαναν λόγο για μετάθεση των εκλογών τουλάχιστον κατά μια εβδομάδα, δηλαδή για τις 13 Μαΐου.

Τυχόν μετάθεση των εκλογών, πάντως, για μετά τις 6 Μαΐου αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση της Συγγρού, αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

real.gr