Συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής, με διευρυμένη σύνθεση, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης στους διαγραφέντες βουλευτές, υπό την προϋπόθεση να αποδεχθούν την πολιτική του κόμματος όπως θα την περιγράψει ο ίδιος ενώπιον των κομματικών στελεχών και όπως αυτή θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θεωρείται βέβαιο ότι σήμερα θα ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής για τους οκτώ βουλευτές που δεν διεγράφησαν μετά την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο 2 αλλά αποφασίστηκε να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, όπως επίσης και για όσους διαγραμμένους βουλευτές επιθυμούν να επιστρέψουν εφόσον δεν έχουν ενταχθεί σε άλλα κόμματα.

Πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα ζητήσει από τα στελέχη που επιθυμούν να επιστρέψουν να αποστείλουν επιστολές προσήλωσης ή να προβούν σε δηλώσεις… μετάνοιας. Θα ξεκαθαρίσει, όμως, ότι μπορούν να ξαναβαδίσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ μόνο όσοι επιθυμούν να υπηρετήσουν τους άξονες της πολιτικής του.

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το in.gr.

Εκτός του κ. Βενιζέλου, στη συνεδρίαση θα μιλήσουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος θα ανοίξει τις εργασίες. Θα ακολουθήσει συζήτηση σε επτά διαφορετικά τραπέζια, όσες και οι διοικητικές Περιφέρειες, που θα αφορά θέματα οργανωτικής πολιτικής, σε σχέση με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές.

Στη συνεδρίαση, πέραν των τακτικών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, θα μετέχουν τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι Γραμματείς των Τομέων του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

Το θέμα των διαγραφέντων συζητήθηκε και στην κομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να έχουν προετοιμαστεί έως το ερχόμενο Σάββατο προτάσεις ώστε να κλείσει το «πακέτο δράσεων» για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το κόμμα και η ηγεσία του, εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, θα πραγματοποιηθούν και νέες «συναντήσεις εργασίας» με το ίδιο αντικείμενο, για την εκλογική στρατηγική και το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, και την ίδια σύνθεση, ενδεχομένως και εντός του Σαββατοκύριακου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανδρ.Λοβέρδος, Μ.Χρυσοχοΐδης, Δ.Ρέππας, Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Παπαϊώαννου και Αννα Διαμαντοπούλου, οι βουλευτές Χρ.Παπουτσής και Μ.Ανδρουλάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Π.Ευθυμίου και Χρ.Πρωτόπαπας και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook