Κρίσιμες θεωρεί τις επόμενες εκλογές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος καθώς, όπως είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολιτική Κίνηση «Κοινωνικός Σύνδεσμος», διακυβεύονται τα επιτεύγματα της εισόδου της χώρας στην ΕΕ και η παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι πρώην υπουργοί Γ.Φλωρίδης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Έκτωρ Νασιώκας, Αλέκος Παπαδόπουλος κ.ά.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «η διαμάχη ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να σηκώσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και σε εκείνες που λένε ωραία λόγια, αλλά οδηγούν τη χώρα στο πουθενά». Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση των πρώτων, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί το Μνημόνιο και εκτίμησε ότι η ΝΔ διέρχεται με την πολιτική του κ. Σαμαρά κρίση προσανατολισμού, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά θα πρέπει να αποδεχθεί ότι ευρωπαϊκός δρόμος χωρίς ανάληψη ευθυνών δεν υπάρχει.

Στη συνέχεια, με αυτοκριτική διάθεση, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά το \’τα λεφτά υπάρχουν\’ και η τελευταία κυβέρνησή του ήταν ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Στην δική του παρέμβαση ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη για μια τρίτη πολιτική κατεύθυνση από τα δύο μπλοκ που αντιπαρατίθενται στις εκλογές: τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που καλύπτουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και από τις δυνάμεις όσων κυβέρνησαν απρόθυμα την χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

«Δεν είναι συγκροτημένη αυτή η συνιστώσα, αλλά ψήγματά της υπάρχουν και στα δυο κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά και σε δυνάμεις που διαχέονται στους άλλους χώρους» κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο Βήμα ΤV και τον διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι την επομένη των εκλογών θα ανοίξει μία νέα περίοδος «μεγάλων συνειδητοποιήσεων» η οποία θα μας οδηγήσει ώς το 2020 εάν πορευθούμε συντεταγμένα.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι εάν η χώρα δεν μπορέσει να κυβερνηθεί μετά τις εκλογές (με την έννοια της κυβερνησιμότητας και όχι της συγκρότησης κυβέρνησης), τότε θα οδηγηθεί στην κατάρρευση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook