Απίστευτο σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένα κινητό τηλέφωνο και πόσο σωτήριο μπορεί να αποβεί, αφού πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα iPhone για τη διάσωση ενός δίχρονου αγοριού που είχε πέσει στον πάτο ενός πηγαδιού στην επαρχία Yunnan της Κίνας.

Οι πυροσβέστες που είναι καλά εκπαιδευμένοι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αγωνίστηκαν αρχικά να ανυψώσουν το αγόρι με σκοινί, όμως στη συνέχεια αποφάσισαν να δέσουν σε ένα κομμάτι σχοινί ένα iPhone, να το κατεβάσουν προς τα κάτω και να βιντεοσκοπήσουν την πλήρη θέση του αγοριού κατά τη διάρκεια της διάσωσης.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν επίσης ένα σωλήνα για την άντληση φρέσκου οξυγόνου στο πηγάδι, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για ασφυξία. Μετά από πολλή προσπάθεια το αγοράκι σώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς από την πτώση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι απασχολούν τα μέσα με την εφευρετικότητά τους σε μια αποστολή διάσωσης. Πέρυσι, Κινέζοι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ένα στρώμα για να απελευθερώσουν ένα 5χρονο αγόρι που είχε κολλήσει ανάμεσα σε δύο τοίχους.

Δείτε το video: