Διάρρηξη για πολλοστή φορά σημειώθηκε χθες το βράδυ στο 8ο Δημοτικό Σχολείο δίπλα στον Άγιο Ματθαίο.

Η κατάσταση του χώρου ήταν τραγική. Οι πόρτες του σχολείου είχαν καεί, το γραφείο των δασκάλων είχε παραβιαστεί και το σχολείο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι εκπαιδευτικοί έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ενημερώνοντας τις αρχές για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και την ανάγκη φύλαξης του χώρου.

Η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, εκτίθεται κάθε μέρα σε τεράστιο κίνδυνο και κανείς δεν φαίνεται ικανός να τους προστατεύσει όπως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τονίζουν .

 Ο χώρος εξακολουθεί να λειτουργεί εξαιτίας της υπεράνθρωπης προσπάθειας του εκπαιδευτικού προσωπικού και των γονέων, ενώ η πολιτεία φαίνεται να απουσιάζει επιδεικτικά.

Δυστυχώς,  όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί τα βράδια ο χώρος του σχολείου μετατρέπεται σε στέκι τοξικομανών, εγκληματιών και κάθε λογής κακοποιών καθώς δεν υπάρχει φύλαξη. Κι όλα αυτά στο κέντρο του Ηρακλείου, μόλις 100m από την πλατεία του Αγίου Μηνά, σε έναν χώρο ιστορικό που θα έπρεπε να τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης από την πολιτεία επισημαίνουν οι δάσκαλοι του σχολείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook