Πολυέξοδες αποδεικνύονται οι μετακινήσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, από και προς το σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Τα ταξίδια αυτά κοστίζουν στην κυβέρνηση περίπου 860.000 δολάρια, επειδή ο Λ.Πανέτα υποχρεούται να μετακινείται με στρατιωτικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να επιστρέψει περίπου 17.000 δολάρια στο υπουργείο Οικονομικών για τα συχνά αεροπορικά ταξίδια στην Καλιφόρνια.

Η πτήση του αεροσκάφους με το οποίο συνήθως ταξιδεύει ο Πανέτα κοστίζει περίπου 3.200 δολάρια την ώρα ή σχεδόν 32.000 δολάρια (για δεκάωρη πτήση μετ΄επιστροφής), ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το κόστος ταξιδιών του Λ.Πανέτα αποτελεί ευαίσθητο θέμα, καθώς ο υπουργός είναι υπεύθυνος για τις περικοπές ύψους 487 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία.

Παρότι τα έξοδα μετακίνησης του Λ.Πανέτα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του προϋπολογισμού του μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων του υπουργείου Άμυνας, η συγκυρία είναι ατυχής καθώς ορισμένες υπηρεσίες του Πενταγώνου υφίστανται περικοπές και κάποιοι απόστρατοι βετεράνοι καλούνται να συνεισφέρουν περισσότερο στις δαπάνες της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Αξιωματούχοι επισήμαναν ότι ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να ταξιδεύει με στρατιωτικό αεροσκάφος για λόγους ασφαλείας και για να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς επικοινωνίες, μια πρακτική την οποία εφάρμοσε για πρώτη φορά ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους το 2001.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο χρόνο, ο Λ.Πανέτα έχει πραγματοποιήσει 27 ταξίδια στην Καλιφόρνια, συνήθως Σαββατοκύριακα.

Είναι περισσότερα από εκείνα που πραγματοποιούσαν για να μεταβούν στο σπίτι τους οι προκάτοχοί του Ρόμπερτ Γκέιτς και Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook