Δύο ύποπτοι ως βομβιστές αυτοκτονίας, που πιθανολογείται ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν εξερράγη η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν έξω από κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών στο Αντεν της νότιας Υεμένης, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας.

«Δύο καμικάζι, μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν όταν η μοτοσικλέτα τους εξερράγη νωρίς σήμερα στη Μανσούρα», μια συνοικία του Αντεν, αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πριν οι δύο άνδρες «μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση αυτοκτονίας, που είχε στόχο παράρτημα των υπηρεσιών πολιτικής ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες αναγνώρισαν τον ένα από τους άνδρες. Ονομαζόταν Φαουάζ αλ Σουμπάιχι και διέμενε στη συνοικία, διευκρινίζοντας ότι έρευνα είναι σε εξέλιξη για να αναγνωριστεί η ταυτότητα του δεύτερου άνδρα.

Αυτόπτης μάρτυρας στη Μανσούρα δήλωσε ότι Σουμπάιχι ήταν ο ιδιοκτήτης καταστήματος στη συνοικία και ότι δε είχε «καμιά σχέση με την Αλ-Κάιντα».

Επωφελούμενη από την αποδυναμωμένη κεντρική εξουσία μετά τη 12μηνη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, η Αλ-Κάιντα ενίσχυσε την παρουσία της στη νότια και ανατολική Υεμένη. Το τρομοκρατικό δίκτυο έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του από τις 25 Φεβρουαρίου, την ημερομηνία που ο αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι διαδέχτηκε επίσημα τον Σάλεχ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook