Τελευταία ενημέρωση: 4:40

Ξεκίνησε σήμερα απο το Ηράκλειο την 3ημερη περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 6.00 το πρωί με πλοίο της ΑΝΕΚ.

Εκεί τον υποδέχτηκαν θερμά φίλοι του νέου κόμματος, ενώ αμέσως ξεκίνησε τις διαδοχικ΄ςε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Πάνος Καμμένος μιλώντας στο flashnews τόνισε: \’\’Δεν ήρθα να μιλήσω, ήρθα να ακούσω τον πολίτη της Κρήτης. Δεσμεύομαι για μια ακόμη φορά πως δεν θα συνεργαστώ με κανένα μνημονιακό κόμμα\’\’.

Ενώ σχολίασε γιατί έκανε την αρχή της περιοδείας του απο την Κρήτη λέγοντας \’\’η Κρήτη είναι το νησί των ανατροπών, για λόγους συμβολικούς ξεκινώ απο εδώ\’\’.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας

Με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη συναντήθηκε ο κ. Πάνος Καμμένος, στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου και τους κατοίκους.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα λειτουργίας του Δήμου στα πλαίσια της νέας διοικητικής δομής και των αλλαγών που επέφερε ο Καλλικράτης. Υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει σειρά προβλημάτων, όπως η πολυνομία που δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα, αφού δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενοποίηση του συνόλου των νόμων και των διατάξεων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση. Επιπλέον τονίστηκε η εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς την απαραίτητη μέριμνα χρηματοδότησης και η ελλιπής στελέχωση δομών και υπηρεσιών.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αλλά και των μη αντικειμενικών κριτηρίων κατανομής τους, που είναι αποκλειστικά πληθυσμιακά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται Δήμοι δύο ταχυτήτων: οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας. Τονίστηκε ότι πρόκειται για μη αντικειμενική διάκριση, αφού για την κατανομή των ΚΑΠ δε λαμβάνεται υπόψη σειρά σημαντικών παραγόντων, όπως: η γεωγραφική έκταση κάθε Δήμου και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει με βάση αυτήν, τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το προφίλ κάθε Δήμου (π.χ. οι αγροτικοί Δήμοι έχουν υψηλά κόστη σε άρδευση και αγροτική οδοποιία σε σχέση με τους αστικούς, αλλά και υποδομές με υψηλά κόστη συντήρησης όπως οι γεωτρήσεις), το σύνολο των οικισμών και των τοπικών κοινοτήτων στα διοικητικά όρια κάθε Δήμου κ.α.

\"\"

Τέλος, τη συζήτηση απασχόλησε το μεγαλύτερο σήμερα σχεδιαζόμενο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη, το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, στο οποίο Δήμος υποδοχής είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Στα πλαίσια αυτά ο κ. Καλογεράκης ενημέρωσε τον κ. Καμμένο για τις θέσεις τις Δημοτικής Αρχής, παραδίδοντάς του και σχετικό υπόμνημα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πλαίσιο διεκδίκησης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου. Τέλος, τόσο ο κ. Καλογεράκης όσο και ο κ. Καμμένος αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας του συνόλου του πολιτικού κόσμου, προκειμένου να διεκδικηθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την περιοχή.

Ο κ.Καμμένος κατά την παραμονή του στο νησί θα οργώσει την Κρήτη αφού θέλει να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να ακούσει προβλήματα και προβληματισμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook