«Να αγοράσω χαρτί, κάρβουνο, κιμωλία… α και να βρω ένα ανθρώπινο κρανίο» Ακόμη και οι ιδιοφυΐες αναγκάζονται να γράφουν τα ψώνια και τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να μην τα ξεχάσουν. Για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα μία σελίδα από το σημειωματάριο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπου φαίνεται πως ο καλλιτέχνης κι επιστήμονας είχε πολλά στο μυαλό του…

Σε λίστα γραμμένη γύρω στο 1510, ο Λεονάρντο προσπαθεί να υπενθυμίσει στον εαυτό του να βρει ένα ανθρώπινο κρανίο, να πάρει τα βιβλία του σε μάθημα ανατομίας, να διατηρήσει τις τρύπες στην ουσία του εγκεφάλου και να περιγράψει το σαγόνι ενός κροκόδειλου!

Επίσης, σημειώνει να αγοράσει κάρβουνο, κιμωλία και χαρτί. Η λίστα όπως και 80 σελίδες από το σημειωματάριό του θα παρουσιαστούν σε έκθεση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ υπό τον τίτλο The Queen’s Gallery, από τις 4 Μαΐου.

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης αλλά κα πρωτοπόρος επιστήμονας. Τα έγγραφά του αγοράστηκαν από τον βασιλιά Κάρολο ΙΙ και ανήκουν στη βασιλική συλλογή από το 1690 περίπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook