Η γαλλική αστυνομία εκφράζει φόβους για την παρουσία ενός μοναχικού κατά συρροή δολοφόνου στα νότια προάστια του Παρισιού, μετά το φόνο χθες μιας 47χρονης στο Γκρινί, ο οποίος μπορεί να έχει σχέση με τρία ακόμη εγκλήματα του ίδιου είδους που έχουν διαπραχθεί από το Νοέμβριο.

Η γυναίκα αυτή, μια μητέρα αλγερινής καταγωγής, έχασε τη ζωή της όταν πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, στη συνοικία Γκραντ Μπορν, μια φτωχή και ευάλωτη περιοχή στα προάστια του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δολοφόνος διέφυγε με μοτοσικλέτα ή σκούτερ.

Σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 για το αν ο δράστης θα μπορούσε να είναι \”ένας κατά συρροή δολοφόνος και μοναχικός\”, ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν απάντησε: \”Μπορούμε να το φοβόμαστε αλλά όπως σε κάθε εγκληματική υπόθεση, εφαρμόζουμε όλα τα μέσα για να βρούμε τους δράστες\”.

Η Γαλλία υπέστη σοκ τον περασμένο μήνα από τα κατά συρροή εγκλήματα του 23χρονου Μοχαμέντ Μεράχ, ενός ισλαμιστή μαχητή του ιερού πολέμου, ο οποίος σκότωσε τρεις στρατιωτικούς, τρία παιδιά και έναν καθηγητή εβραϊκού σχολείου, σε τρεις επιθέσεις του στην περιοχή της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο Μεράχ σκότωνε όλα τα θύματά του πυροβολώντας τα με μια σφαίρα στο κεφάλι και μετακινείτο με ένα σκούτερ. Σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στις 22 Μαρτίου σε έφοδο που έγινε στο διαμέρισμά του όπου είχε οχυρωθεί.

Κανένας συσχετισμός δεν έγινε μεταξύ των εγκλημάτων στην Τουλούζη και των δολοφονιών στο νότιο προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ερευνητές αναρωτιούνται για πιθανή σχέση ανάμεσα στην ανθρωποκτονία αυτή και σε τρεις ακόμη που έχουν διαπραχθεί από το Νοέμβριο στην ίδια περιφέρεια, με όπλο του ίδιου διαμετρήματος, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το ίδιο όπλο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τους τρεις πρώτους φόνους που διαπράχθηκαν στις 27 Νοεμβρίου, 22 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου. Όσον αφορά το τελευταίο έγκλημα, ένας άνδρας 81 ετών πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Ο Γκεάν διευκρίνισε ότι \”για την πρώτη εκ των δολοφονιών που χρονολογείται στο Νοέμβριο πέρυσι, ένας ύποπτος συνελήφθη και σήμερα είναι στη φυλακή\”. \”Όλη η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτές τις κατά συρροή δολοφονίες και καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες\” για την εξιχνίαση των εγκλημάτων αυτών, επισήμανε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook