Μαζική ήταν η ενεργοποίηση εκατοντάδων πολιτών του Δήμου Φαιστού που συμμετείχαν στη συλλογή προϊόντων στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κοινωνικής Προσφοράς».

Από νωρίς το πρωί, υπάλληλοι του Δήμου συνέλλεξαν πλήθος προϊόντων, τροφίμων και ρουχισμού που είχαν συγκεντρώσει εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στα διάφορα σχολεία της περιοχής. Ταυτόχρονα, συλλογή τροφίμων και ρουχισμού γίνονταν στο παζάρι του Τυμπακίου, με δυναμική επίσης ανταπόκριση πολιτών.

Σημειώνεται πως από την αρχή της εβδομάδας, δεκάδες είναι οι πολίτες που έχουν ενεργοποιηθεί, φέρνοντας στο Δήμο Φαιστού τρόφιμα κυρίως και ρουχισμό, και συνεπικουρώντας με αυτή την ενέργεια, μια δράση η οποία έγινε με την αγαστή συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπαιδευτικών, Γονέων, Μαθητών και πολιτών του Δήμου.

Στις διαδικασίες συλλογής τροφίμων και ρουχισμού παραβρέθηκε και η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στηρίζοντας την προσπάθεια και τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες δράσεις πρέπει να διευρύνονται διαρκώς, με γνώμονα πάντοτε το κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζεται πως συλλογή τροφίμων και ρουχισμού πρόκειται να πραγματοποιηθεί και αύριο Σάββατο, στο παζάρι των Μοιρών, ενώ όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στη δράση, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου 28923 40 202 και 28923 40 240, καθώς και στο mail festosdimos@gmail.com.

Το σύνολο των προϊόντων και τροφίμων που θα συλλεχθούν, πρόκειται να καταγραφούν, να διαχωριστούν ανάλογα με το είδος και να διανεμηθούν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, από τη Μεγάλη Τετάρτη κι έπειτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook