Την έκπληξή του για τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια την έχει κατηγορήσει για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης, εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ 9» και στους δημοσιογράφους κ. Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.

«Εξεπλάγην από τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου περί συγκυβέρνησης διότι σας θυμίζω ότι ο είναι ο ίδιος που έχει σύρει τα εξ αμάξης στη ΝΔ εδώ και δυο χρόνια, κατηγορώντας την, περίπου, για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης και μην αναγνωρίζοντας ο ίδιος το πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει στην κατάντια που έχει βρεθεί σήμερα ο τόπος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, χαρακτήρισε παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή που έγινε για τη διερεύνηση του ελλείμματος του 2009, τονίζοντας ότι «το κεφάλαιο της διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο η χώρα έφτασε στο ΔΝΤ δεν έχει κλείσει και σίγουρα θα μας απασχολήσει και πάλι στο μέλλον».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει, πέραν των όποιων πολιτικών ευθυνών, να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «εγώ θέλω μια νηφάλια διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο φτάσαμε στο ΔΝΤ χωρίς ακρότητες και με βάση τα όσα προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook