Ξεκίνησαν και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς τις πολιτικές εξορμήσεις στην Περιφέρεια. Επισκέψεις με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα.

Το Ηράκλειο επισκέφτηκε Τετάρτη-Πέμπτη ο Θανάσης Λεβέντης, καθηγητής Νευροχειρουργικής και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

Την Τετάρτη συμμετείχε σε εκδήλωση της επιτροπής Υγειονομικών της ΔΗΜ.ΑΡ. Ηρακλείου με θέμα «Η Υγεία σε Κρίση», στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου όπου ανέπτυξε τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για το εθνικό σύστημα υγείας.

Το θέμα του φαρμάκου ανέλυσε η κ. Κική Θερμού, καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία αναφέρθηκε στα γενόσημα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τις αδυναμίες του συστήματος υγείας να προωθήσει τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς.

Το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο πανεπιστημιακών και γιατρών της ΔΗΜ.ΑΡ. επισκέφτηκε το ΠΑΓΝΗ όπου συζήτησε με την διοίκηση των εργαζομένων, η οποία του εξέθεσε τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και τα προβλήματα στελέχωσης των κλινικών μετά την συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Είχε επίσης εκτεταμένη συζήτηση με τον Διοικητή των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο κ. Νικόλαο Κοκκίνη και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Αννα Κονιδάκη, όπου συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των νοσοκομείων με έμφαση στο θέμα των καθυστερήσεων καταβολής των εφημεριών στο προσωπικό, γεγονός που μεταξύ των άλλων προβλημάτων του νοσοκομείου προκάλεσε τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης στο Βενιζέλειο.

Επίσης επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευρυπίδη Στεφάνου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδιαίτερα μετά την επένδυση του αποθεματικού του Π.Κ. σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος εν αγνοία του Ιδρύματος με συνέπεια την απώλεια 832.523 ¤.